Vrijwilligers vertellen

Reden om met Liesbeth Donkers (66) van het IVN Asten/Someren in gesprek te gaan was het bericht dat zij aardig wat nieuwe vrijwilligers hebben opgeleid tot schoolgids.
Waar komen deze mensen vandaan? Wat heb je gedaan om hen binnen te halen? “Een halfjaar geleden heb jij bij ons een workshop gegeven en jouw enthousiasme en je kennis heeft ons aan het denken gezet”, vertelt Liesbeth.
Liesbeth IVNLiesbeth is een echter natuurliefhebber

Lies van den Boomen (23) is bestuurslid bij OJC Jonosh in Heusden.

Hoe ben je bestuurslid geworden?

"Ik was al een jaartje vrijwilligerscoordinator bij Jonosh en was nieuwsgierig naar de andere taken. Het is juist leuk om na een jaar weer eens verder te kijken en dat kan bij Jonosh. Er zijn elk jaar wisselingen en zo houden we de boel in beweging. Door het jaar heen stellen mensen zich verkiesbaar en tijdens de jaarverjadering worden de bestuursleden gekozen. De meeste van onze leden zijn ook onze vrijwilligers en die willen heel graag meedenken. Er is een grote betrrokkenheid bij Jonosh". 

Lies vandenBoomenLies voor Jongerencentrum Jonosh in Heusden

Ik spreek Jorn van Laarhoven (29) over het succes van ‘Spel zonder grenzen’. Een evenement dat eens per jaar in Asten wordt georganiseerd en waar zo’n 40 tot 50 maatschappelijke stagiaires en ruim 90 vrijwilligers actief zijn.

IMG 2807

Op de vraag wat het succes van zoveel inzet is, antwoordt Jorn: ‘ik sta zelf op school voor de klas en kan met enthousiasme vertellen waarom het leuk is om te komen helpen. Verder zijn de vrijwilligers van verenigingen uit Asten en Someren.

Pagina 1 van 3

Video's | Vrijwilligerswerk

© Onis Welzijn

Hoofdmenu