Vrijwilligerswerk doen

Waarom zou je vrijwilligerswerk doen?

In Nederland zijn er rond de 4 miljoen mensen die vrijwilligerswerk doen. Dit doen ze bij verschillende verenigingen en organisaties zoals in welzijn, zorg, sport en cultuur, maar ook in de natuur of bij organisaties als de dierenbescherming en nog veel meer.
Dankzij deze vrijwilligers is het mogelijk om allerlei activiteiten te organiseren en voorzieningen zoals bijvoorbeeld allerlei verenigingen, musea en zorg en welzijn draaiende te houden.

Het doen van vrijwilligerswerk is fijn voor de ander, maar vrijwilligerswerk levert ook jou wat op:

Als je zover bent dat je je als vrijwilliger wilt gaan inzetten kan het gebeuren dat je geen idee hebt wat je eigenlijk wilt gaan doen. Misschien wil je juist helemaal iets anders doen dan wat je altijd gedaan hebt maar weet je niet wat er nu bij je past of weet je niet wat er allemaal te doen is.

Om te weten wat het verschil is tussen vrijwilligerswerk, werk, stage lopen en lid worden van een vereniging heeft Onis Vrijwilligerscentrale speciaal voor mensen die Tigrinya en Arabisch spreken korte filmpjes gemaakt. Met dank aan Siris voor het maken van de filmpjes.
Kijk hier voor de filmpjes (even naar beneden scrollen).

Hieronder lees je de Nederlandse tekst.

Vrijwilligerswerk
In Nederland kun je veel vrijwilligerswerk doen. 

Pagina 1 van 2

Video's | Vrijwilligerswerk

Video | Vluchtelingenwerk

© Onis Welzijn