Dementie

Wandelen voor mensen met lichte dementie

Op het moment dat iemand te horen krijgt dat hij of zij dementie heeft, ontstaat er een zoektocht. Wat gaat er gebeuren, hoe verloopt dit proces? Maar ook: wat kan ik nog allemaal doen?  Wandelen is vaak een prettige bezigheid die men heel lang kan blijven doen.

Frisse lucht, beweging, buiten zijn en aandacht voor de natuur is goed voor de gezondheid en vermindert stress. Daarom organiseert Onis Welzijn samen met de IVN natuurwandelingen voor mensen met een lichte vorm van dementie.

Wat houdt dit in?
Twee getrainde natuurgidsen van IVN Asten/Someren begeleiden vier maal een wandeling met een groep van 6 – 8 deelnemers. Naast het wandelen komt de natuurbeleving uitdrukkelijk aan bod. Deelnemers kunnen individueel of samen met hun partner of mantelzorger deelnemen. De wandelingen duren ongeveer 1,5 a 2 uur. 


Data en tijd
De wandelingen vinden maandelijks plaats op de eerste maandag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. 
In het najaar van 2018 is dat: 3 september, 1 oktober, 5 november en 3 december.


Plaats 
Vertrek vanaf het kantoor van Onis, Kerkstraat 10 in Asten.

Kosten 
2,50 per keer. (inclusief koffie/thee)

Aanmelden en verdere informatie
Truus van Otterdijk. contact

Na aanmelding vindt er een kennismakingsgesprek plaats met u en eventuele partner/mantelzorger en de 2 natuurgidsen. Tijdens dit gesprek wordt gekeken of de wandelingen aan uw verwachtingen voldoen. Als er zaken zijn waar tijdens de wandeling rekening mee gehouden moet worden dan kunt u dit in het gesprek aangeven.   

© Onis Welzijn

Hoofdmenu