Coachen & maatjes

In Someren en Asten bevordert Onis Welzijn meedoen in de samenleving voor (jong-)volwassenen.

Dat doen wij bijvoorbeeld door  te helpen bij het verbeteren van basisvaardigheden als Nederlands lezen, schrijven en spreken. We helpen zowel anderstaligen als degenen met Nederlands als moedertaal.

Je hebt ze vast wel eens gezien, de duofietsen. Een geweldige uitvinding voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, maar nog wel even lekker willen genieten van de buitenlucht! Een mooi fietstochtje in Asten en omgeving, langs alle bekende plekjes en genieten van de natuur en de buitenlucht!

Vind jij het leuk om onze ouderen van het Hof van Bluyssen te laten genieten van het buiten zijn, het fietsen en het contact van mens tot mens en hou je ook nog eens van fietsen?

Als een statushouder nieuw komt in de gemeente, komt er veel op de persoon af. Het vluchtelingenwerk is meteen vanaf het begin betrokken: eventuele overname regelen van spullen in de woning, tekenen van de huurovereenkomst en allerlei aanvragen regelen. Vluchtelingenwerk begeleidt statushouders gemiddeld 2 jaar.

Bij SWZ wonen een aantal mensen die graag een maatje willen. Iemand die het leuk vindt om een activiteit samen te ondernemen.
- Werner gaat graag naar het dorp. Gezellig terrasje pikken, ijsje eten. Iemand die in gesprek kan gaan met Werner over koetjes en kalfjes, PSV en sport.

Voor diverse bewoners van de verschillende woonvormen worden maatjes gevraagd.
Je kunt aan de slag als fietsmaatje, als zwemmaatje, je gaat mee op pad bij een uitstapje of naar een voetbalwedstrijd, maar ook kun je iemand helpen bij een boodschap of ga je een kopje koffie drinken ergens. Je maakt hier echt het verschil in het leven van iemand met een beperking.

Contact
www.oro.nl
Update, december 2018

 

Het maatjesproject is er voor mensen die een persoonlijke hulpvraag hebben. Dat kan van alles zijn. Dat kan variëren van hulp bij de thuisadministratie of de boodschappen, tot een mantelzorger even vrijaf geven.

Video's | Vrijwilligerswerk

© Onis Welzijn

Hoofdmenu