Coachen & maatjes

Als een statushouder nieuw komt in de gemeente, komt er veel op de persoon af. Het vluchtelingenwerk is meteen vanaf het begin betrokken: eventuele overname regelen van spullen in de woning, tekenen van de huurovereenkomst en allerlei aanvragen regelen. Vluchtelingenwerk begeleidt statushouders gemiddeld 2 jaar.

Bij SWZ wonen een aantal mensen die graag een maatje willen. Iemand die het leuk vindt om een activiteit samen te ondernemen.
- Werner gaat graag naar het dorp. Gezellig terrasje pikken, ijsje eten. Iemand die in gesprek kan gaan met Werner over koetjes en kalfjes, PSV en sport.

Voor diverse bewoners van de verschillende woonvormen worden maatjes gevraagd.
Je kunt aan de slag als fietsmaatje, als zwemmaatje, je gaat mee op pad bij een uitstapje of naar een voetbalwedstrijd, maar ook kun je iemand helpen bij een boodschap of ga je een kopje koffie drinken ergens. Je maakt hier echt het verschil in het leven van iemand met een beperking.

Contact
www.oro.nl
Update, december 2018

Het maatjesproject is er voor mensen die een persoonlijke hulpvraag hebben. Dat kan van alles zijn. Dat kan variëren van hulp bij de thuisadministratie of de boodschappen, tot een mantelzorger even vrijaf geven.

Video's | Vrijwilligerswerk

© Onis Welzijn

Hoofdmenu