Verhalen

'Ik ben Hassan uit Somalië. Sinds een paar jaar woon ik in Nederland. Ik heb in mijn omgeving niet veel mensen met wie ik Nederlands kan praten. Daardoor leer ik minder snel Nederlands. Mijn docent stelde voor dat ik een taalmaatje kreeg met wie ik samen kan oefenen.

'Mijn naam is Elly. Ik ben lerares op een basisschool in Lierop. Komend schooljaar ga ik de opleiding doen voor docent NT2 (Nederlands als tweede taal). Ik vind het een uitdaging om mensen uit andere landen de Nederlandse taal te leren. Zelf ben ik ook erg geïnteresseerd in andere culturen.

'Mijn naam is Jasuda. Ik kom uit Nepal en woon sinds twee jaar in Nederland. Over een paar maanden ben ik klaar met inburgeren. Daar ben ik heel blij om. Maar ik vind het ook jammer als ik mijn klasgenoten niet meer zie. Ik vind school heel leuk en de docenten zijn ook heel aardig. De komende tijd ga ik samen met mijn maatje oefenen voor de laatste toetsen.

'Ik ben Ilona uit Asten en doe mee met project Taalmaatjes. Eigenlijk ben ik een Taalfietsmaatje. De naam zegt het al; ik help mijn maatje niet alleen met de taal leren, maar ook met leren fietsen. Ik vind het heel leuk om mensen uit een ander land te begeleiden en dingen te vertellen over Nederland. Maar andersom vind ik het ook heel leuk om dingen te leren van een andere cultuur.

© 2017 Onis Welzijn

Hoofdmenu