Tips en Links

HersenletselWijzer Noord-Brabant

Voor mensen met Hersenletsel en hun naaste omgeving is er de website ‘HersenletselWijzer Noord-Brabant': www.nah-cafebrabant.nl

Een website waar informatie te vinden is over de gevolgen van hersenletsel, lotgenotencontact en hulp.

Een harde klap op het hoofd, val van de trap, botsing in het verkeer, hersenbloeding, herseninfarct kunnen de oorzaak zijn van een Niet Aangeboren Hersenletsel(NAH). Soms lijken beschadigingen op het eerste oog mee te vallen, maar NAH kan zorgen voor ingrijpende veranderingen in het leven van de persoon zelf en de naaste omgeving. NAH is aan de buitenkant niet te zien, waardoor de gevolgen niet zo ernstig lijken. Maar als het dagelijks leven weer wordt opgepakt blijken er soms toch problemen te zijn.

In Noord-Brabant wordt door verschillende organisaties op regionaal niveau samengewerkt om de zorg voor mensen met een NAH beter te organiseren. Iedere regio heeft een eigen informatie en adviespunt waar mensen terecht kunnen als zij hulp nodig hebben. Daarnaast wordt op verschillende plaatsen Café Brein georganiseerd, een ontmoetingsplek voor mensen met hersenletsel en hun naasten. Een digitale wegwijzer, zonder hulpverlenerstaal, voor mensen met hersenletsel en hun naaste omgeving werd in deze provincie nog gemist. Daarom hebben de vier Noord-Brabantse regio's de handen ineen geslagen, met als resultaat ‘HersenletselWijzer Noord-Brabant'.

Video's | Mantelzorg

© Onis Welzijn

Hoofdmenu