Maaltijdservice

Indien het (tijdelijk) niet mogelijk is om zelf de maaltijd te koken maar je wel thuis wilt eten, kun je gebruik maken van de maaltijdservice. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn na een ziekenhuisopname, een vakantieperiode van je mantelzorger, als je slechter ter been wordt of als je partner is overleden. De vriesverse maaltijden worden éénmaal per week op een vaste dag door een vaste chauffeur thuisbezorgd. De maaltijd bestaat uit een hoofdgerecht en eventueel een soep en nagerecht. Je stelt d.m.v. een keuzemenulijst je maaltijd zelf samen. De maaltijden kun je verwarmen in een magnetron of oven. Zij zijn binnen 10-15 minuten klaar.

Onis Maaltijdservice - Lees de ervaring van Bep Lentjes (81)

Bep staat nog midden in het leven. Ze gaat ook veel op pad samen met haar vriendin. Samen rijden ze met de auto heel Nederland rond. Juist als ze zo’n gezellig dagje weg is geweest en ’s avonds thuiskomt, is het vooral gemak voor haar om een maaltijd uit de vriezer te pakken en deze op te warmen in haar magnetron. “Altijd een lekkere maaltijd in huis, even opwarmen en er snel van kunnen genieten op het moment dat het mij het beste uitkomt”.

Speciaal voor senioren en mensen met een beperking is er in Asten en Someren een aantal eetpunten waar men dagelijks met anderen van een maaltijd kan genieten. De nadruk ligt op het gezellig samen eten. Vrijwilligers zorgen voor een prettige restaurant-achtige omgeving en helpen bij het opdienen.

© Onis Welzijn