AutoMaatje

AutoMaatje

Onis Welzijn organiseert in samenwerking met de ANWB AutoMaatje Asten-Someren. Zodat mensen zo veel en zo lang mogelijk kunnen blijven deelnemen aan het sociaal-maatschappelijk leven. Daarvoor is het kunnen bereiken van het eigen sociale netwerk belangrijk. Juist dit blijkt soms lastig voor mensen die minder mobiel zijn. Vervoer voor een bezoek aan de arts is vaak gemakkelijker te regelen dan vervoer naar een kaartmiddag of een vriend(in).

Een AutoMaatje kan voor zowel een bezoek aan het ziekenhuis als voor een verjaardagsbezoek worden ingezet.

Hoe werkt het?
Een AutoMaatje vervoert in zijn/haar eigen auto een minder mobiele plaatsgenoot, tegen een vergoeding van €0,30 per kilometer. Wie gebruik wil maken van AutoMaatje Asten-Someren, neemt uiterlijk twee werkdagen van tevoren contact op om de rit aan te vragen.

De medewerker van Onis Welzijn koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers en geeft aan wat de rit ongeveer gaat kosten.
De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden.
De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers.

Vrijwilliger of deelnemer worden?
Inwoners van Asten en Someren die graag willen deelnemen of vrijwilliger willen worden bij AutoMaatje kunnen contact opnemen met Silvia Bouwmans of Mireille Bohnen.


Contact
Onis AutoMaatje, Mireille Bohnen en Silvia Bouwmans
(0493) 44 12 66 of automaatje@oniswelzijn.nl