MatchMentor

Stage lopen als MatchMentor

Jusif Machmoud (21) is maatje van twee jongeren. Met beide jongeren spreekt hij eens per week een uurtje af om samen een activiteit te ondernemen. 
“We ondernemen iets leuks zoals voetballen of een spelletje, maar in dat uur wordt er ook een boel besproken.

Het is belangrijk dat je als vrijwilliger het vertrouwen weet te krijgen en dat is me bij beide jongeren goed gelukt”, aldus Jusif. Een maatje in het project MatchMentor weet waar de jongere in wil groeien en helpt daarbij vooral door een luisterend oor te bieden en praktisch te ondersteunen. Zo wil de ene jongere graag leren hoe hij vrienden kan maken en behouden en heeft de andere begeleiding nodig bij het plannen van huiswerk en taalgebruik. “We ondernemen iets leuks zoals voetballen of een spelletje, maar in dat uur wordt er ook een boel besproken.  

Positieve verandering
Coördinator Annelie Bankers van maatjesproject MatchMentor krijgt heel wisselende vragen binnen. Bij elke vraag wordt een vrijwilliger gezocht en zij zorgt voor de juiste match. Na maximaal een jaar wordt het contact afgerond. “Meestal zien we na een jaar een duidelijke vooruitgang door de ondersteuning, een positieve verandering”, aldus Bankers. Voldoening “Ik raad het andere jongeren zeker aan om als vrijwilliger of als stagiaire MatchMentor te worden, want het geeft mij heel veel voldoening en het is fijn te zien dat ik in korte tijd al het verschil heb kunnen maken voor de jongeren”, concludeert Jusif.
Bron: Peelbelang

Contact
Onis Match Mentor, Lies van den Boomen, contact

Video's | Jongerenwerk

© Onis Welzijn