Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers, wie zijn dat?

Jongeren die opgroeien met een ziek, gehandicapt of verslaafd familielid hebben thuis vaak extra taken. Zij helpen meer dan andere leeftijdsgenoten mee in het huishouden, moeten hobby's en leuke uitstapjes laten schieten om thuis te zorgen voor hun zieke vader of moeder.

Zij maken zich zorgen over de situatie en zijn vaak moe en overbelast. Hierdoor kunnen ze zich slecht concentreren op school en hebben weing tijd of energie voor sociale activiteiten zoals op stap gaan met vrienden of lid zijn van een sportvereniging. Soms schamen jongeren zich ervoor en durven ze er niet over te praten.

Helaas zijn er meer jongeren in zo'n situatie dan je denkt. Weet dat je niet alleen bent en dat er mensen zijn die naar jouw verhaal willen luisteren. In Asten en Someren is er een speciale groep Onis, jonge mantelzorgers, die een aantal keer per jaar leuke activiteiten organiseren voor jongeren tussen de 12-18 jaar. Gewoon even eruit, even iets leuks doen en weg van de thuissituatie. Samen met andere jongeren die jouw situatie begrijpen en een professionele beroepskracht met een luisterend oor.

 Meer weten? Neem dan contact op met Frans van den Boomen van het jongerenwerk.

Video's | Jongerenwerk

© Onis Welzijn

Hoofdmenu