In & buiten de klas

 

De Bibliotheek Asten en Someren zijn op zoek naar enthousiaste voorleesvrijwilligers,  die het leuk vinden om gedurende een half uurtje per week voor te lezen in de Bibliotheek.

Het voorlezen in de Bieb is nu elke eerste woensdag van de maand. Door meer enthousiaste vrijwilligers te zoeken willen we dit uitbreiden naar een wekelijks voorlees half uurtje. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers kunnen we de voorleesbeurten ook rouleren zodat je niet elke week aan de beurt bent.

Wekelijks is er een thema waarbij het voor te lezen verhaal bij aan zal sluiten. De boeken hiervoor liggen klaar. Mocht je het nu leuk vinden om zelf op zoek te gaan naar een verhaal bij het thema mag dit natuurlijk ook! Maar dit is geen must! De leeftijdscategorie van de kinderen die komen luisteren ligt tussen de 3 en de 7 jaar. Afhankelijk van welke kinderen er op dat moment zijn zal een verhaal gekozen worden wat aansluit bij de leeftijd. 

Ben jij die enthousiasteling die de kinderen weet te boeien met voorlezen en heb je op woensdagmiddag van 15:00 tot 15:30 een half uurtje tijd dan is dit écht iets voor jou!

Voor meer informatie of direct aanmelden kun je contact opnemen met:

Contactpersoon: Rita Meulendijks

Telefoonnummer: 06-20749026

Emailadres: ritameulendijks@bibliotheekhelmondpeel.nl

Website www.bibliotheekhelmondpeel.nl

 

Basisschool st. Lambertus gelegen aan de Zonnehof in Asten is nog op zoek naar een aantal verkeersbrigadiers voor de oversteek op de Molenstraat nabij de inrit van het Zonnehof.
Hiervoor zoeken we enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen en/of met hun (groot)ouders veilig de weg over te kunnen zetten.
Ervaring hiervoor is niet noodzakelijk, vanuit de politie zal op de Lambertusschool een eenmalige korte instructie worden verzorgd zodat men bevoegd verkeersbrigadier is.

Video's | Vrijwilligerswerk

© Onis Welzijn

Hoofdmenu