Persoonlijke ontwikkeling

Najaar 2019: Start cursus ‘Zin in ouder worden’

Hoe kan ik veerkrachtig, gelukkig en zinvol ouder worden? Hoe kan ik een nieuwe of andere betekenis aan mijn leven geven?
Het antwoord op deze vragen ontdek je door stil te staan bij wat wezenlijk belangrijk voor je is.

Deze bijeenkomsten laten je ontdekken hoe jij vreugde en vervulling in jouw leven vindt en betekenis kunt geven aan deze levensfase.

Veranderingen
Als we ouder worden, krijgen we met veranderingen te maken. Het leven heeft zijn sporen nagelaten en voorspoed maar ook tegenslag en verlies hebben ons pad gekruist. Soms zakt ons de moed in de schoenen doordat we terugblikken naar wat niet goed is gegaan of vooruitblikken naar wat nog moet gaan komen. Dit levert regelmatig gejaagdheid, ontevredenheid en piekergedrag op. Het perspectief van waaruit we te dikwijls ons leven leiden en waardoor vreugde, inspiratie en zin in het leven minder worden.

We kunnen ook vanuit een ander perspectief naar het leven kijken en ervaren.vDit perspectief ontdek je door letterlijk stil te staan bij wat waardevol voor je is. Als je ontdekt waar je gelukkig en blij van wordt, dan ervaar je dat je leven zin heeft en heb je zin in je leven. Dan kun je aan wat er op je weg komt. Dan vind je vrede met jezelf en je leven.

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Voor iedereen die zich bezighoudt met vragen rondom ouder worden en die zin in het leven wil blijven houden.

Inhoud 
Thema’s die aan de orde komen zijn: je levensreis; verzoening en loslaten; inspiratiebronnen; je talenten; hoe kan ik van betekenis zijn; houvast in moeilijke tijden; wat zijn mijn kansen en mogelijkheden.

Hoe doen we dat
Ervaringen uitwisselen, een snufje filosofie en creatieve (schrijf)oefeningen helpen je op weg om jouw antwoorden te vinden op de vragen die je bezighouden. De werkvormen zijn voor iedereen goed te doen. Dus laat een gedachte als "ik ben niet creatief genoeg" je er niet van weerhouden om met de cursus mee te doen. We werken afwisselend alleen, in kleine groepjes of in de hele groep waarbij privé blijft wat voor jou privé is.

Locatie
Onis Kerkstraat 10 Asten

Data
Najaar 2019 Een avond in de week van 19.30 tot 22.00 uur

Kosten
70 euro (contant te voldoen bij de eerste bijeenkomst) of, indien gewenst, ontvangt u een factuur. 

Aanmelden
Stuur ons een E-mail met uw contactgegevens om u in te schrijven voor deze cursus.
Na aanmelding wordt er contact met u opgenomen omdat ik het fijn vind om je alvast te leren kennen. 

Begeleider
Anna Lammers (1951) - Life coach
Even voorstellen: Ik ben de laatste 25 jaar van mijn beroepsleven werkzaam (geweest) als loopbaan- en lifecoach en ik ervaar dat inspiratie en bezieling en dat waar je van houdt niet pensioneren.Uit eigen ervaring weet ik dat tegenslag en verlies een grote impact op je leven hebben en dat het moed kost om vanuit een ander gezichtspunt naar je leven te kijken. Dit vraagt levenskunst: de kunst om ondanks of dankzij hetgeen op je pad komt zin in je leven te hebben. Nu voel ik weer hoe kostbaar het leven is en hoeveel overvloed het met gulle hand schenkt als je ervoor openstaat.

© Onis Welzijn

Hoofdmenu