Coachen & maatjes


Stel je eens voor dat jij vanwege de coronapandemie niet meer terug kunt keren naar Nederland en je een nieuw bestaan moet opbouwen in een ander land…..
Je hebt alles achter moeten laten en je moet helemaal opnieuw beginnen.
Wat zou jij dan nodig hebben om een nieuwe start te kunnen maken in het voor jou nog onbekende land?

Elke ouder heeft wel eens van die momenten dat je denkt:

  • Hoe moet ik daar mee omgaan?
  • Hoe pak ik dat het beste aan?
  • Hoe krijg ik weer overzicht?
  • Wat zou het beste zijn voor mijn kind?
  • Hoe kan ik het nu het beste organiseren in huis?
  • Bij wie zou ik af en toe mijn verhaal kwijt kunnen, zonder oordeel?
  • Wat zou het fijn zijn als er even iemand met me mee zou denken en écht naar me zou luisteren!

Dat is precies wat je als vrijwilliger van OuderSupport voor een gezin kunt betekenen. Je ervaring als ouder delen met een andere vader of moeder. In gezinnen met kinderen tussen de 0 en 21 jaar.

Op twee locaties in Someren wonen mensen met een verstandelijke beperking en epilepsie.
De woonlocaties zijn een onderdeel van Kempenhaeghe.
De personen die hier wonen hebben een werkplek of een dagbestedingslocatie waar zij maximaal 9 dagdelen per week naartoe gaan.
Ze wonen midden in het dorp, wat de gelegenheid biedt om zelf boodschappen te gaan doen en om zelf op pad te gaan.
Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om dat helemaal zelfstandig te doen.
Zij zijn op zoek naar iemand hen hierbij wil vergezellen.
Naar iemand die hen bijvoorbeeld kan helpen bij het vinden van de weg of de juiste winkel, maar natuurlijk ook omdat het gezellig is om dit met iemand te kunnen doen.

Je hebt ze vast wel eens gezien, de duofietsen. Een geweldige uitvinding voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, maar nog wel even lekker willen genieten van de buitenlucht! Een mooi fietstochtje in Asten en omgeving, langs alle bekende plekjes en genieten van de natuur en de buitenlucht!

Vind jij het leuk om onze ouderen van het Hof van Bluyssen te laten genieten van het buiten zijn, het fietsen en het contact van mens tot mens en hou je ook nog eens van fietsen?

In Someren en Asten bevordert Onis Welzijn meedoen in de samenleving voor (jong-)volwassenen.

Dat doen wij bijvoorbeeld door  te helpen bij het verbeteren van basisvaardigheden als Nederlands lezen, schrijven en spreken. We helpen zowel anderstaligen als degenen met Nederlands als moedertaal.

Bij SWZ wonen een aantal mensen die graag een maatje willen. Iemand die het leuk vindt om een activiteit samen te ondernemen.
- Werner gaat graag naar het dorp. Gezellig terrasje pikken, ijsje eten. Iemand die in gesprek kan gaan met Werner over koetjes en kalfjes, PSV en sport.

Voor diverse bewoners van de verschillende woonvormen worden maatjes gevraagd.
Je kunt aan de slag als fietsmaatje, als zwemmaatje, je gaat mee op pad bij een uitstapje of naar een voetbalwedstrijd, maar ook kun je iemand helpen bij een boodschap of ga je een kopje koffie drinken ergens. Je maakt hier echt het verschil in het leven van iemand met een beperking.

Contact
www.oro.nl
Update, december 2018

 

Het maatjesproject is er voor mensen die een persoonlijke hulpvraag hebben. Dat kan van alles zijn. Dat kan variëren van hulp bij de thuisadministratie of de boodschappen, tot een mantelzorger even vrijaf geven.

Video's | Vrijwilligerswerk

© Onis Welzijn

Hoofdmenu