Begeleiden van groepen volwassenen

Als jij een kei bent in het coachen en aansturen van werkgroepen en je hebt ook nog creatief inzicht dan is Openluchttoneelvereniging de Speledonckers op zoek naar jou.
Voor de werkgroep Grime zijn we op zoek naar iemand die de werkgroep Grime wil aansturen.

Wekelijks worden er in de ochtend en de middag in de huiskamer van de verpleegafdeling Savant de Lisse activiteiten georganiseerd.

Graag nodigen wij u uit voor bijvoorbeeld het voorlezen van de krant of het uitvoeren van een gezelschap spel, het maken van een wandeling etc. met onze cliënten. De werkzaamheden worden in samenspel tussen u en het team besproken.

Heerlijk vinden de bewoners van Savant Sonnehove het, om samen met elkaar, een quiz te doen en even na te denken in spelvorm.

Elke maandagochtend van 9.45 uur tot 12.00 uur.
Bent u sociaal en lijkt het u leuk om samen met een andere vrijwilliger de geheugentraining te verzorgen?
Bewoners op te halen en voor de koffie te zorgen?
Dan bent u van harte welkom.

Bent u geïnteresseerd?

Neem dan contact op met Geke Bossong-Vaes

Tel: 06-22970404

Email: g.bossong@savant-zorg.nl

Werkdagen maandag, dinsdag en vrijdagochtend

 

De wandelclub (van de afdeling dagactiviteiten van Savant Sonnehove) is op zoek naar vrijwilligers die graag met onze cliënten een stukje gaan wandelen in een gezellige groep cliënten en vrijwilligers.
Elke dinsdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur in de maanden april tot en met september.

Bent u geïnteresseerd?

Neem dan contact op met Geke Bossong-Vaes

Tel: 06-22970404

Email: g.bossong@savant-zorg.nl

Werkdagen maandag, dinsdag en vrijdagochtend

 

 Bij het Hof van Bluyssen hebben we 4 woongroepen voor mensen met dementie.

We gaan in de omgang met onze bewoners uit van belevingsgerichte benadering. In alles wat we doen proberen we dus aan te sluiten bij hun belevingswereld.

 

Als vrijwilliger ben je aanwezig in de huiskamer en geef je extra aandacht aan de bewoners. Denk hierbij aan een spelletje doen, wandelen, koffie drinken, een prentenboek bekijken enz.

Ook hierbij is het belangrijk die belevingsgerichte benadering te hanteren. Uiteraard wordt je hierin ondersteund en begeleid door de beroepskrachten op de woongroep.

 Hof van Bluyssen biedt dagbesteding aan voor mensen die in de wijk wonen en die het prettig vinden om leuke dagbesteding te hebben.
Er komen verschillende bezoekers dus ook verschillende interesses. Als vrijwilliger ga je samen met de medewerker en bezoeker een programma bedenken en uitvoeren die niet alleen bij de  wensen en interesses van de bezoekers passen maar ook bij de jouwe!

Wij, bij Savant Sonnehove, zijn op zoek naar,
Enthousiaste vrijwilligers die ons op verschillende manieren kunnen ondersteunen.
Enkele voorbeelden hiervan kunnen zijn: zorgen voor dat lekkere kopje koffie, gezellig een praatje maken, activiteiten ondersteunen, broodmaaltijd mee klaarmaken en ondersteunen.
Op dinsdag en/of vrijdagmiddag tussen 14 en 17.30 uur (andere dagen en tijden in overleg)

Er is bij ons altijd wel wat leuks te doen in en rondom de boerderij. We kunnen hulp gebruiken bij koken, tuinieren, klussen, muziek maken, begeleiding bij spellen, biljarten of bloemschikken. We gaan ook samen fietsen op een duofiets. Daarnaast zoeken we mensen voor het vervoeren van onze deelnemers.

Vrijwilligers van Dagbesteding “Blij(f) actief” bieden een ontmoetingsmogelijkheid buitenshuis aan ouderen/senioren met en zonder indicatie in een sfeervol gemeenschapshuis “De Kluis”. Sommige deelnemers zijn licht dementerend; voor hen is er een aangepast programma. Dit programma draait volledig op een mooie mix van vrijwilligers.

Ter ondersteuning van de activiteiten zijn we nu dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers om deze mix nóg mooier te maken; loop gerust eens binnen om de sfeer en de koffie te proeven en te bespreken wat u zou kunnen en willen betekenen.

Beleeft u plezier aan handwerken (borduren, breien, haken, kaarten maken of anderzijds) en vindt u het fijn om andere mensen hierbij een handje te helpen? Dan nodigen wij u hartelijk uit om vrijwilliger te worden bij het handwerkgroepje. U bent van harte welkom om een keertje vrijblijvend deel te nemen.

Houd u van wandelen en geniet u net als de cliënten van de buitenlucht en sociale contacten dan nodigen wij u hartelijk uit om vrijwillliger te worden bij de wandelgroep. U bent van harte welkom om een keertje vrijblijvend mee te lopen. De wandelgroep is op donderdagmorgen.

Video's | Vrijwilligerswerk

© Onis Welzijn

Hoofdmenu