Verhalen en activiteiten

Jasuda vertelt

'Mijn naam is Jasuda. Ik kom uit Nepal en woon sinds twee jaar in Nederland. Over een paar maanden ben ik klaar met inburgeren. Daar ben ik heel blij om. Maar ik vind het ook jammer als ik mijn klasgenoten niet meer zie. Ik vind school heel leuk en de docenten zijn ook heel aardig. De komende tijd ga ik samen met mijn maatje oefenen voor de laatste toetsen.

In Nepal was ik kapster en had een eigen kapsalon. Ik heb daar ook een kappersopleiding gedaan en ben afgestudeerd met een ‘A’. Dat is de hoogste score. Ik vind het jammer dat mijn diploma hier niet geldig is. Ik zou heel graag weer als kapster willen werken. Ik vind het heerlijk om aan andermans haar te zitten. Het liefst zou ik hier in Nederland een kappersopleiding doen. Ik heb al ervaring maar hier is alles anders. Mensen hebben hier ander soort haar en andere kapsels dan in Nepal.
Ik ga samen met mijn maatje uitzoeken wat ik kan doen als ik mijn inburgeringsdiploma heb gehaald. Het allerliefst zou ik in september willen starten met een taalcursus om mijn taalniveau op te hogen. Daarna wil ik de kappersopleiding doen. Maar ik weet niet precies wat mogelijk is en welke regels er zijn. Het is best ingewikkeld allemaal. Ik vind het fijn dat ik dit samen met mijn maatje uit kan zoeken'.

© 2017 Onis Welzijn

Hoofdmenu