Vluchtelingenwerk

In Asten en Someren komen wekelijks tientallen vluchtelingen op het spreekuur met vragen. Maar ook om hun ontvangen post voor te leggen. Post die men (nog) niet kan lezen. Alles wordt meegenomen. reclame, loonstrookjes, brieven van de belastingdienst, rekeningen, brieven van de gemeente of van Senzer, uitnodigingen, alles. 


Tijdens het spreekuur leert men van de medewerkers hoe hiermee om te gaan. Wat is belangrijk en wat niet, wat moet worden betaald en hoe om te gaan met een afspaak. 
Tijdens de wachttijd kun je als vrijwilliger al heel wat voorwerk doen. Je kunt samen de post doornemen en veel uitleg geven. Dit is voor de mensen tevens een leuke oefening Nederlands. 
Leuk en afwisselend om te doen en de mensen leren hoe de 'papierwereld' in Nederland in elkaar zit. 

Het spreekuur is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Lees onderaan deze pagina de spreekuur tijden.

Wil je eens meedraaien en of lijkt het leuk om dit vrijwilligerswerk te doen, neem dan contact op met het Vluchtelingenwerk van Onis.
Henk Verbruggen, contact
Lindy Smits, contact

Siris heeft het Vluchtelingenwerk in Asten en Someren een week met de camera gevolgd, waarbij er een goed beeld is ontstaan van hetgeen de vluchtelingenwerkers doen voor nieuwkomers in Asten en Someren. Klik hier voor de film die zij maakten. 

Contact met Onis Vluchtelingenwerk
Henk Verbruggen, contact
Lindy Smits, contact
Swita Rassuli, contact

Als iemand naar Nederland vlucht moet hij of zij aangeven asiel te willen aanvragen. Dat is het begin van een asielprocedure die vaak jaren kan duren.

Wanneer de procedure is afgerond, proberen vluchtelingen een bestaan op te bouwen in de Nederlandse samenleving. Zij die geen permanente verblijfstatus ontvangen moeten ons land, vaak na jaren, weer verlaten. Het vluchtelingenwerk in Asten en Someren biedt hulp op maat aan vluchtelingen die hier komen wonen. Dit gebeurt door beroepskrachten en vrijwilligers van Onis. Onis ondersteunt vluchtelingen bij een nieuwe start.

Onis Someren, spreekuur
Maandag 13.30 - 16.30 uur
Donderdag 13.30 - 16.30 uur
Wachtruimte bij koffieautomaat 

Onis Asten, spreekuur
Dinsdag 13.30 - 16.30 uur
Vrijdag, 09.00 - 12.00 uur

Invullen van formulieren in Asten en Someren 
Voor hulp bij het invullen van formulieren kunt u terecht bij de formulierenbrigade van Onis.

Onis, Kerkstraat 10 Asten 
Maandagmiddag 13.30 – 15.30 uur 

Onis, de Ruchte Someren 
Dinsdagmiddag 13.30 – 15.30 uur 
Wachtruimte bij koffieautomaat

Video | Vluchtelingenwerk

© 2017 Onis Welzijn

Hoofdmenu