Vrijwilligers vertellen

Lies van den Boomen (23) is bestuurslid bij OJC Jonosh in Heusden.

Hoe ben je bestuurslid geworden?

"Ik was al een jaartje vrijwilligerscoordinator bij Jonosh en was nieuwsgierig naar de andere taken. Het is juist leuk om na een jaar weer eens verder te kijken en dat kan bij Jonosh. Er zijn elk jaar wisselingen en zo houden we de boel in beweging. Door het jaar heen stellen mensen zich verkiesbaar en tijdens de jaarverjadering worden de bestuursleden gekozen. De meeste van onze leden zijn ook onze vrijwilligers en die willen heel graag meedenken. Er is een grote betrrokkenheid bij Jonosh". 

Lies vandenBoomenLies voor Jongerencentrum Jonosh in Heusden

Ik spreek Jorn van Laarhoven (29) over het succes van ‘Spel zonder grenzen’. Een evenement dat eens per jaar in Asten wordt georganiseerd en waar zo’n 40 tot 50 maatschappelijke stagiaires en ruim 90 vrijwilligers actief zijn.

IMG 2807

Op de vraag wat het succes van zoveel inzet is, antwoordt Jorn: ‘ik sta zelf op school voor de klas en kan met enthousiasme vertellen waarom het leuk is om te komen helpen. Verder zijn de vrijwilligers van verenigingen uit Asten en Someren.

Aan het woord is Lieke Raijmakers (25). Zij is in 2017 een aantal weken in Zambia geweest om daar te fietsen voor het goede doel. In 7 dagen tijd heeft ze, samen met zo’n 30 andere vrijwilligers, ruim 600 km. gefietst om geld op te halen voor projecten in Zambia. ‘Het was een geweldig ervaring en ik heb het reisvirus nu te pakken’, vertelt ze met een grote lach.

Lieke

Pagina 1 van 2

Video's | Vrijwilligerswerk

© 2017 Onis Welzijn

Hoofdmenu