Alles voor verenigingen en vrijwilligersorganisaties

Mensen willen best iets doen, maar niet structureel of voor langere tijd
Mensen verbinden zich minder voor langere tijd aan een organisatie / het vrijwilligerswerk. De wereld is vluchtiger geworden, ook onder invloed van sociale media. Men verbindt zich steeds minder voor langere tijd aan een organisatie. We zien dat in alle soorten organisaties terug.
Geef mensen de mogelijkheid een kleine taak op zich te nemen. Vele handen maken tenslotte licht werk.
Uitdaging: sociale media is niet meer weg te denken, zet deze dan ook effectief in i.p.v. er ‘last’ van te hebben. 
Uitdaging: durf in kleinere taken te denken en te handelen. 

Het kabinet vindt het belangrijk dat vrijwilligerswerk veilig is en daarom kunnen vanaf 1 november 2018 veel meer organisaties deelnemen aan de regeling Gratis VOG.
In de huidige regeling konden vrijwilligers die werken met minderjarigen of met mensen met een verstandelijke beperking gratis een Verklaring Omtrent Gedrag krijgen.

In mei is er een enquête uitgezet om de huidige werkzaamheden en ervaringen te peilen bij vrijwilligersorganisaties rondom de MaS.
De MaS is een ‘stage’ van 30 uur waarin jongeren van de middelbare school vrijwilligerswerk uitvoeren. Zij mogen zelf de keuze maken waar zij dit willen doen.

Merhawi Kefali Witven
Heeft u bij de vereniging een eenmalige klus, bijvoorbeeld opzetten van een evenementen-tent, schilderen van uw locatie, opschonen van een terrein of het helpen uitzetten van een wandelroute etc.

Pagina 1 van 3

Video's | Vrijwilligerswerk

© 2017 Onis Welzijn

Hoofdmenu