Steunpunt Mantelzorg

Verzekering voor vrijwilligers en mantelzorgersVerzekering voor vrijwilligers en mantelzorgers

Doet u vrijwilligerswerk of bent u mantelzorger in de gemeente Someren en/of Asten? Dan bent u automatisch verzekerd hiervoor. De gemeentes Someren en Asten hebben namelijk een collectieve verzekering voor vrijwilligers, maatschappelijke stagiaires en mantelzorgers. Een blijk van waardering. 


Automatisch verzekerd
Elke vrijwilliger en mantelzorger in onze gemeente is automatisch verzekerd. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden bij de gemeente of bij de Vrijwilligerscentrale. Het maakt niet uit hoe oud u bent, welk vrijwilligerswerk u doet of hoe vaak u dit doet.De vrijwilligersverzekering is voor iedere vrijwilliger die bij een organisatie zoals een sportvereniging, een zorginstelling, een kerk of in een buurthuis onbetaalde werkzaamheden met een maatschappelijk belang verricht.
Alleen vrijwilligers bij de brandweer en politie vallen niet onder deze verzekering. Voor hen is een aparte regeling van toepassing. 

Dekking
Onder de dekking van de vrijwilligersverzekering valt:
- Aansprakelijkheid
- Bestuurdersaansprakelijkheid
- Ongevallen inzittenden
- Rechtsbijstand

Schade
Voor de vrijwilligersverzekering geldt een secundaire dekking. Dit betekent dat er eerst gekeken wordt of een andere verzekering de schade (deels) dekt.

Meer weten
Hier
leest u de uitgebreide folder over de vrijwilligersverzekering.
Toch vragen? Bel Onis steunpunt mantelzorg, Truus van Otterdijk.


Schade melden
Een schade kunt u rechtstreeks melden bij Meeus in Den Haag. Telefoon (070) 30 28 985.
Vermeld erbij dat het de collectieve vrijwilligersverzekering van de gemeente Someren of Asten betreft. Voor het polisnummer dat u op het formulier moet invullen, kunt u contact opnemen met Onis Vrijwilligerscentrale, Carien van Eijden.

Video's | Mantelzorg

© 2017 Onis Welzijn

Hoofdmenu