Klussen binnen en buiten

Een groep jonge, mannelijke statushouders wil graag de handen uit de mouwen steken. Dat doen zij door vrijwilligerswerk te doen bij de congierge van een basisschool, bij het terrein van een vereniging of in een clubgebouw.

Bij de Donck in Someren is van alles te doen. Maaien, snoeien, straatwerk, sorteren van schroeven en hout, knutselen van attributen, constructie bouwen etc.  Er zijn verschillende werkgroepen en bij alle werkgroepen kun je als vrijwilliger aan de slag. Uiteraard kies je zelf wat je leuk vindt.

Hart van Heuze is een uitnodigende plek voor jong en oud om elkaar te ontmoeten. Een plek waar bezoekers zich thuis voelen. Heb jij gastvrijheid en gezelligheid ook hoog in het vaandel staan? En wil jij graag de handen uit de mouwen steken om deze waarden extra kracht bij te zetten binnen ons gemeenschapshuis?

Onis heeft in Someren (bij Woonzorgcentrum Eegelshoeve) een Moestuin waar 6 vrijwilligers geregeld samen groenten en fruit planten, bijhouden en oogsten. De groenten worden onderling verdeeld en soms aan derden geschonken (mensen met een kleine beurs).

De Rode Kruis Bungalow is gelegen naast de Somerense Vennen, midden in de bosrijke omgeving van Someren en Lierop. De grote tuin erom heen wordt bijgehouden door een vrijwilliger. Het werk bestaat uit het bijhouden van de tuin; denk aan schoffelen, bladeren geven, onkruid wieden etc.

Taken: 1 x per 2 weken schoonmaken van het Heemhuis Molenstraat 10 in Someren. Dit bestaat uit stof afnemen begane grond en verdieping, stofzuigen begane grond, verdieping en trapopgang, schoon maken toilet begane grond.

Pagina 1 van 2

Video's | Vrijwilligerswerk

© 2017 Onis Welzijn

Hoofdmenu