Coachen & maatjes

Voorlezen is voor kinderen belangrijk en ook heel leuk. Ze vergroten op een hele leuke manier hun taalvaardigheid. Als vrijwilliger ga je eens per week naar het kind in de thuissituatie en lees je voor. Een van de ouders is daarbij aanwezig, zodat ook zij worden gestimuleerd te lezen en het kind te helpen.

Voor een goed Nederlands sprekende Syrische jongeman zoekt Onis 'Stip op de Horizon' een taalmaatje die hem helpt met zijn pre-bachelor wiskunde.

Werner wil graag naar het dorp. Gezellig terrasje pikken, ijsje eten.
Gevraagd wordt: dat de vrijwilliger in gesprek kan gaan met Werner over koetjes en kalfjes, PSV en sport.

Voor een aantal jonge mannen en vrouwen zoekt het Vluchtelingenwerk van Onis gastgezinnnen. Een gezin waar een jongere contact mee heeft, regelmatig kan aanschuiven aan tafel, mee kan met een gezinsuitje of gewoon een plek waar hij of zij een vraag kan stellen over alledaagse zaken.

Gevraagd wordt een oudere, mannelijke vrijwilliger die samen met een zelfstandig wonende cliënt van ORO wat klusjes in en rond huis wil doen.

Het maatjesproject is er voor mensen die een persoonlijke hulpvraag hebben. Dat kan van alles zijn. Dat kan variëren van hulp bij de thuisadministratie of de boodschappen, tot een mantelzorger even vrijaf geven.

Pagina 1 van 2

Video's | Vrijwilligerswerk

© 2017 Onis Welzijn

Hoofdmenu