Alles voor verenigingen en vrijwilligersorganisaties

Het kabinet vindt het belangrijk dat vrijwilligerswerk veilig is en daarom kunnen vanaf 1 november 2018 veel meer organisaties deelnemen aan de regeling Gratis VOG.
In de huidige regeling konden vrijwilligers die werken met minderjarigen of met mensen met een verstandelijke beperking gratis een Verklaring Omtrent Gedrag krijgen.

In mei is er een enquête uitgezet om de huidige werkzaamheden en ervaringen te peilen bij vrijwilligersorganisaties rondom de MaS.
De MaS is een ‘stage’ van 30 uur waarin jongeren van de middelbare school vrijwilligerswerk uitvoeren. Zij mogen zelf de keuze maken waar zij dit willen doen.

Merhawi Kefali Witven
Heeft u bij de vereniging een eenmalige klus, bijvoorbeeld opzetten van een evenementen-tent, schilderen van uw locatie, opschonen van een terrein of het helpen uitzetten van een wandelroute etc.

De Vrijwilligerscentrale heeft de fondsendisk in huis, die u gratis kunt lenen. Voor wie op zoek is naar financiele ondersteuning voor een speciaal project is deze uitgave op CD-Rom een onmisbaar hulpmiddel. De Fondsendisk biedt het meest complete en betrouwbare overzicht van 750 Nederlandse vermogensfondsen met een maatschappelijk, cultureeel en liefdadig doel.

Pagina 1 van 3

Video's | Vrijwilligerswerk

© 2017 Onis Welzijn

Hoofdmenu