De Moestuin

De achtertuin van Wijkhuis de Stip aan het Boletenplein in Asten is omgetoverd tot een echte buurtmoestuin. Een klein groepje vrijwilligers kweekt er zaden op tot volwaardige groenten. De opbrengst wordt gedeeld of er wordt samen mee gekookt in het wijkhuis.

Woon je in de wijk en wil je meedoen? Onis, wijkbeheerder Moniek Hoeve, contact

Onis heeft een Moestuin voor het Goede Doel opgezet. Speciaal voor mensen met een krappe beurs. In die moestuin werk je als vrijwilliger samen met  anderen aan het opkweken van groenten en fruit. De tuin is opgezet in samenwerking met Land van Horne bij Eegelshoeve in Someren. 

peulenmaart1 
Peulen geplant eind maart

Klik hier voor meer foto's en volg ons op Facebook

Een deel van de opbrengst is voor de vrijwilligers zelf en een deel is bestemd voor het Goede Doel. Zo kan er een grote pan soep of een lekkere fruitsalade worden gemaakt voor bijvoorbeeld een woonvorm voor mensen met een beperking of een zorgcentrum voor ouderen. Je leert dus je eigen eten te verbouwen, samen met anderen en kunt iets leuks doen voor een goed doel.

De groep bestaat uit 6 tot 8 vrijwilligers die samen afspraken maken en eens per week samenwerken in de tuin.  Wil je meedoen? Meld je dan gerust aan of kom eens kijken. 

Meer informatie, Onis Vrijwilligerscentrale, Carien van Eijden, contact 

In de Moestuin voor het goede doel worden verschillende groenten en fruit gekweekt. Pompoenen zijn populair, dus ook deze staan in de moestuin. Wil je ook een pompoenplant opkweken: zie hier hoe dat moet.

Video | Moestuin D'n Erpel

© 2017 Onis Welzijn

Hoofdmenu