Jonge mantelzorgers

Jongeren die opgroeien met een ziek, gehandicapt of verslaafd familielid hebben thuis vaak extra taken. Zij helpen meer dan andere leeftijdsgenoten mee in het huishouden, moeten hobby's en leuke uitstapjes laten schieten om thuis te zorgen voor hun zieke vader of moeder.

Ben je jonge mantelzorger en wil je meer weten hierover, kijk dan eens op onderstaande website:

  • bijzonderebroerofzus.nl
    heb jij een broer of zus met een chronische ziekte, beperking, psychisch probleem of verslaving? Dan ben jij een brus. Het woord brus komt van de woorden broer en zus. Als brus maak je deel uit van een gezin waarbij het er thuis net even wat anders aan toe gaat. Dit kan zijn omdat je broer of zus meer aandacht en zorg nodig heeft dan jou. Omdat je als brus soms ook een handje mee moet helpen of juist geduldig moet zijn, worden brussen ook wel 'jonge mantelzorgers' genoemd.

  • kankerspoken
    voor kinderen en jongeren met een vader of moeder die kanker heeft en voor iedereen die daarmee te maken heeft.Er zijn veel kinderen en jongeren die zorgen voor een ziek familielid. Is bij jou thuis ook iemand ernstig en langdurig ziek, bijvoorbeeld je vader, je moeder, je broer of je zus?

Video's | Jongerenwerk

© 2017 Onis Welzijn

Hoofdmenu