Jonge mantelzorgers

Jongeren die opgroeien met een ziek, gehandicapt of verslaafd familielid hebben thuis vaak extra taken. Zij helpen meer dan andere leeftijdsgenoten mee in het huishouden, moeten hobby's en leuke uitstapjes laten schieten om thuis te zorgen voor hun zieke vader of moeder.

Onis heeft, speciaal voor jongeren uit Asten en Someren, een flyer laten maken. Doe de test op de flyer en kijk of ook jij een jonge mantelzorger bent. De eerste flyer werd uitgereikt aan Wessel. Hij heeft meegewerkt aan de flyer en weet heel goed wat het betekent om jonge mantelzorger te zijn.

Contact voor jonge mantelzorgers, Frans van den Boomen

Klik hier om de flyer te downloaden.

onis steunpunt mantelzorg xlongflyer web

Ben je jonge mantelzorger en wil je meer weten hierover, kijk dan eens op onderstaande website:

  • bijzonderebroerofzus.nl
    heb jij een broer of zus met een chronische ziekte, beperking, psychisch probleem of verslaving? Dan ben jij een brus. Het woord brus komt van de woorden broer en zus. Als brus maak je deel uit van een gezin waarbij het er thuis net even wat anders aan toe gaat. Dit kan zijn omdat je broer of zus meer aandacht en zorg nodig heeft dan jou. Omdat je als brus soms ook een handje mee moet helpen of juist geduldig moet zijn, worden brussen ook wel 'jonge mantelzorgers' genoemd.

  • kankerspoken
    voor kinderen en jongeren met een vader of moeder die kanker heeft en voor iedereen die daarmee te maken heeft.Pagina 1 van 2

Video's | Jongerenwerk

© 2017 Onis Welzijn

Hoofdmenu