Persoonlijke ontwikkeling

14 november: workshop 'Vriendelijk een verzoek weigeren'

IIn het dagelijks leven botsen je eigen wensen wel eens met de wensen van andere mensen. Je vriendin wil een avond naar de film en jij blijft liever thuis; je collega wil dat je een klus doet en jij vindt dat het niet tot je takenpakket hoort. Of stel je voor, een vriend van je wil vloerplaten bij de bouwmarkt halen.

Hij vraagt of hij je grote auto mag lenen. Jij wilt je auto niet aan hem uitlenen, maar ook geen ruzie. Hoe pak je dat dan op een goede manier aan? In al deze situaties is het handig dat je op kunt komen voor je eigen wensen, met respect voor de wensen van de ander. 

In de praktijk is dat soms lastig omdat je aandacht voor jezelf moet combineren met aandacht voor de ander. Als je niet opkomt voor jezelf, kom je zelf in de knel. Als je geen aandacht hebt voor de ander, voelt die zich in de knel komen en kan je een conflict krijgen. 

In de workshop 'Vriendelijke een verzoek weigeren' gaan we aan de slag met de basis van assertieve vaardigheden. Vanuit het motto 'al doende leert men', gaan we in de training met praktijksituaties aan de slag. Je krijgt concrete handvatten, onderbouwt met theoretische achtergronden.

Vind je het soms lastig om nee te zeggen? Durf je wel nee te zeggen, maar krijg je te horen dat het veel te bot of agressief  is overgekomen? En wil je leren hoe het ook kan, hoe je een verzoek weigert, met behoud van de relatie? Schrijf je dan in.

 

Deze workshop wordt gegeven door Susan Koppelmans

Datum en tijd
Woensdag 14 november van 19.30 tot 22.00 uur

Locatie
Onis Kerkstraat 10 Asten

Kosten
60 euro inclusief materiaal
Er is plek voor 8 deelnemers

Opgeven
Stuur ons een E-mail met uw contactgegevens om u in te schrijven voor deze cursus.

Contact
Onis Cursushuis
Carien van Eijden, contact


© 2017 Onis Welzijn

Hoofdmenu